Zdravniški pregledi za medicino dela

Zasebna ordinacija dr. Jadek

Zdravniški pregledi za medicino dela. Za vsak pregled se je potrebno naročiti. Po telefonu, ali po e-mailu. To načeloma stori delodajalec, nekateri pa se odločijo, da se na pregled naročijo kandidati za delovno mesto sami.

Potrebno je povedati, za katero delovno mesto se naročuje pregled, npr. za administrativna dela, natakar, kuhar, frizer, gradbeni delavec, strojnik TGM, gradbeni delavec z delom na višini, ali je na delovnem mestu ropot (večji kot 74 dB),… nočno delo, delo z nevarnimi snovmi, delo kot voznik kombija, taksist, voznik tovornega vozila,…

Na pregled pridite točno, to pomeni cca 5 minut pred dogovorjenim terminom. S seboj prinesite ustrezno izpolnjeno napotnico za predhodni (prva zaposlitev v podjtetju) ali obdobni pregled (sistematski pregled po dveh, treh ali več let – po oceni tveganja), zdravstveno kartico, očala ali leče (če jih nosite) ter veljavni osebni dokument, s katerim se boste lahko identificirali.

Veliko vprašanj je, ali morate biti za pregled tešči. Če ste naročeni na pregled zjutraj, je smiselno, da ste tešči, kar pomeni, da ne smete zaužiti nič sladkeka v zadnjih 10 do 12 ur pred pregledom, lahko pa spijete nesladkano kavo in/ali navadno vodo, nesladkan čaj.

Za popoldanski termin je odvisno od delovnega mesta, v vsakem primeru pa je dobro, da ne zaužijete nič sladkega do pregleda. Podrobnejša navodila o tem boste dobili, ko se boste naročali na pregled.

Spoznajte našo ekipo