Zasebna ordinacija dr. Jadek

Zasebna ordinacija dr. Nevenka Jadek je ordinacija splošne medicine in medicine dela, prometa in športa.

Razen medicine splošne prakse za paciente, ki imajo izbranega osebnega zdravnika dr. Nevenko Jadek, in vse paciente v času nadomeščanja kolegov zdravnikov ( v večini primerov, dr. Katje Žerjav, dr. Manice Žerjav, dr. Aleša Blaznika in dr. Kolar Mirana), opravljamo tudi storitve iz področja medicine dela, prometa in športa.

Zasebna ordinacija dr. Jadek

ZA VSAK OBISK pri specialistu medicine dela, prometa in športa MORATE imeti s seboj zdravstveno kartoteko splošne prakse, ki jo dobite pri svojem zdravniku. Lahko vam jo izročijo v roke, potem jo po opravljenem pregledu pri nas vrnete osebno nazaj, lahko jo pošljejo po pošti, in jo bomo tudi mi poslali nazaj po pošti, lahko pa vam vaš zdravnik naredi povzetek – izpis iz kartoteke. Poskrbite za to, da bo vaša kartoteka pri nas skupaj z vami ali pred vami (dan ali dva prej).

Največ vprašanj je iz področja medicine prometa. Zato smo prvo navedli informacije, ki jih potrebujete za vozniška dovoljenja.

Dokumenti, ki jih potrebujete za pridobitev zdravniškega spričevala – za posamezno SKUPINO vozniškega izpita.
PRVA SKUPINA: A, A1, A2, AM, B, B1, F, G.

DRUGA SKUPINA: BE, C, CE, C1, C1E, DE, D1, D, D1E.

Za pridobitev zdravniškega spričevala za PRVO SKUPINO potrebujete zdravstveno kartico, kartoteko (ali izpis iz kartoteke) in veljavni osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list). V primeru, da nosite očala ali leče, potrebujete ali izvid okulista (usmerjen izvid oftalmologa glede sposobnosti za vožnjo) ali recept (potrdilo o dioptriji) za očala/leče, izdan v zadnjih 6. mesecih. Po opravljanem pregledu pri nas dobite ZDRAVNIŠKO SPRIČEVALO o telesni in duševni zmožnosti kandidata za voznika in voznika motornega vozila, ki je veljavno 3 leta od datuma izdaje. Skrbno ga hranite, dokler ga na UE ne oddate pri izdaji vozniškega dovoljenja. V primeru izgube potrdila vam lahko izdamo dvojnik, vendar si boste s tem povzročili dodatne stroške.

B in A, F, eventuelno H kategorije

Potrebujete zdravstveno kartico, osebni dokument, veljavni vozniški dokument pred iztekom (tisti, za katerega rabite podaljšanje). ČE ste dobili omejitev zaradi očal, potem rabite izvid od okulista, ki vam bo napisal, za kakšno dobo se spričevalo izdaja, in če ni drugih omejitev, boste dobili spričevalo na tak rok. V primeru omejitve zaradi drugih zdravstvenih težav, potrebujete izvid od specialista za bolezen/okvaro zaradi katere imate omejitev (npr. od psihiatra za epilepsijo)…

Za navedene storitve se NI POTREBNO predhodno naročiti! Pridite k nam, z osebnim dokumentom (veljavnim, seveda), zdravstveno kartico, kartoteko ( ni važno, ali imate dodatno zavarovanje ali ne), ter vozniškim dovoljenjem (če ga že imate). Opravljamo jih vsak dan od 6.30 do 08.00 razen ob sredah, ko smo na voljo za voznike navedenih kategorij od 10.00 do 12.00 ure!

Ponovno opravljanje vozniškega izpita ni več možno opraviti pri nas, več informacij dobite v ZD Celje, ali pri ostalih zavodih, ki so pooblaščeni za opravljanje zdravniških pregledov povratnikov. Podatke, kateri so, dobite na spletni strani Ministrstva za zdravje.

DRUGA SKUPINA – za opravljanje zdravniških pregledov za pridobitev omenjenih kategorij se je potrebno naročiti, kar lahko storite po telefonu ali e-mailu, izrazite željo, kdaj bi radi prišli, osebje ordinacije pa vam bo odgovorilo, ali je to mogoče in predlagalo prvi prosti termin. Na pregled pridite tešči, kar pomeni, da lahko spijete nesladkano kavo, vodo, nikakor pa ne zaužijte npr. naravnega soka, karkoli sladkega, vsaj zadnjih 10-12 ur pred pregledom! S seboj prinesite očala ali imejte leče (in očala) če le te nosite!

Zdravniški pregledi za medicino dela. Za vsak pregled se je potrebno naročiti. Po telefonu, ali po e-mailu. To načeloma stori delodajalec, nekateri pa se odločijo, da se na pregled naročijo kandidati za delovno mesto sami.

Potrebno je povedati, za katero delovno mesto se naročuje pregled, npr. za administrativna dela, natakar, kuhar, frizer, gradbeni delavec, strojnik TGM, gradbeni delavec z delom na višini, ali je na delovnem mestu ropot (večji kot 74 dB),… nočno delo, delo z nevarnimi snovmi, delo kot voznik kombija, taksist, voznik tovornega vozila,…

Na pregled pridite točno, to pomeni vsaj 5 minut pred dogovorjenim terminom. S seboj prinesite ustrezno izpolnjeno napotnico za predhodni (prva zaposlitev v podjtetju) ali obdobni pregled (sistematski pregled po dveh, treh ali več let – po oceni tveganja), zdravstveno kartico, očala ali leče (če jih nosite) ter veljavni osebni dokument, z katerim se boste lahko identificirali.

Veliko vprašanj je, ali morate biti za pregled tešči. Če ste naročeni na pregled zjutraj, je smiselno, da ste tešči, kar pomeni, da ne smete zaužiti nič sladkeka v zadnjih 10 do 12 ur pred pregledom, lahko pa spijete nesladkano kavo in/ali navadno vodo, nesladkan čaj. Za popoldanski termin je odvisno od delovnega mesta, v vsakem primeru pa je dobro, da ne zaužijete nič sladkega do pregleda. Podrobnejša navodila o tem boste dobili, ko se boste naročevali na pregled.

Opravljamo tudi pregled za posest in nošenje orožja. Na pregled boste morali priti tešči, s seboj obvezno prinesite zdravstveno izkaznico in veljavni osebni dokument. Pokličite in se naročite, načeloma boste dobili termin zjutraj ( okrog 6.30 do 7.00 ure). Časovno trajanje pregleda je odvisno od obsežnosti le tega, od pregleda za voznika PRVE skupine cca 15 minut do pregleda za posest in nošenje orožja, višinskega dela, poklicnega voznika (ali kandidata za DRUGO skupino) maksimalno dve uri.

Telefon : 03/49-24-700, E-mail : medicina-dela@jadek.si